Центр надання адміністративних послуг

Лохвицька територіальна громада

06.06.2024 13:26

ВІДПОВІДІ НА НАЙПОШИРЕНІШІ ЗАПИТАННЯ ЩОДО ОНОВЛЕННЯ ДАНИХ ВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНИХ

66616f0035690__078780780870870-1.jpg

❓ВІН-код, що отриманий у ТЦК та СП, витяг, отриманий через ЦНАП, інформація з реєстру «Оберіг» у застосунку Резерв+ – це все рівнозначні підтвердження уточнення даних?

✅Так, дійсно, актуалізувати свої дані можна будь-яким з цих способів. (!) Проте, якщо у витягу не відображається WIN-код (21 цифра), то необхідно звертатися виключно до  ТЦК та СП для уточнення інформації.

❓Особи, які перебувають за кордоном можуть оновити свої дані тільки у застосунку Резерв+?

 ✅Так. Можливо найближчим часом оновити свої дані можна буде також у консульських установах.

❓Чи мають оновити персональні дані особи звільнені зі служби у зв’язку з виходом на пенсію (МВС, прокуратура, кримінально-виконавча служба та ін.)?

✅Так, це мають зробити найближчим часом всі військовозобов’язані, віком до 60 років.

❓На військовий облік повинні стати всі жінки, які здобули медичну або фармацевтичну спеціальність? При цьому, жінки можуть бути мобілізовані лише за власним бажанням?

✅Жінки-військовозобов’язані, віком від 18 до 60 років, повинні звернутися до ТЦК та СП для отримання військово-облікових документів. (!) Долучитися до лав ЗСУ жінки можуть лише за власним бажанням.

 ❓Які документи мають постійно носити з собою призовники, військовозобов’язані, резервісти?

✅Особа повинна мати при собі приписне посвідчення, військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного, в залежності від відношення до військової служби. При цьому, важливо мати інформацію, щодо оновлення даних з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Це може бути ВІН-код, що отриманий у ТЦК та СП, витяг, отриманий через ЦНАП, або інформація з реєстру «Оберіг» у застосунку «Резерв+».